Veelgestelde vragen

Hieronder lijsten we de meest gestelde vragen op.

Elke ticketkoper ontving een mail via Tele Ticket Service met meer informatie (check ook zeker je spam-folder!). Had je tickets voor de show op donderdag 29 juli 2021 (oorspronkelijk donderdag 13 augustus 2020)? Dan volg je de stappen in de mail en kan je zelf kiezen om jouw tickets om te boeken naar de show op vrijdag 30 juli 2021 of zaterdag 31 juli 2021. Had je tickets voor de show op vrijdag 30 juli? Dan hoef je geen actie te ondernemen. Je krijgt automatisch nieuwe tickets via Tele Ticket Service (met een extra stoel omwille van de social distancing).

Elke ticketkoper ontving een mail via Tele Ticket Service met meer informatie. Dan volg je de stappen in de mail en kan je zelf kiezen om jouw tickets om te boeken naar de show op vrijdag 30 juli 2021 of zaterdag 31 juli 2021.

Elke ticketkoper ontving een mail via Tele Ticket Service met meer informatie. Jouw tickets blijven geldig op de nieuwe datum vrijdag 30 juli 2021. Je krijgt binnenkort nieuwe tickets toegestuurd per mail. Aangezien tussen elke reservering een vrije stoel moet voorzien worden.

Je kan langsgaan bij de Dienst Toerisme voor meer informatie of hen een mailtje sturen via notp@koksijde.be.

Neen, wij vallen niet onder de noemer van ‘massa-event’. Wij voorzien tussen elke reservering een vrije stoel. We volgen de richtlijnen van de overheid op de voet op. Meer informatie zal ook te vinden zijn in de infomail die elke ticketkoper vooraf aan het event ontvangt.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid op de voet op. Momenteel moeten we alvast tussen elke reservering een vrije stoel voorzien. Vandaar dat elke ticketkoper nieuwe tickets zal ontvangen en zijn de ‘oude’ tickets niet langer geldig. Staanplaatsen zijn niet langer mogelijk en worden automatisch kosteloos omgezet naar duurdere zitplaatsen.

Wij mogen geen staanplaatsen meer aanbieden volgens de huidige maatregelen. Alle staanplaatsen worden kosteloos omgeboekt naar (duurdere) zitplaatsen.

Een terugbetaling aanvragen kan via de mail van Tele Ticket Service die elke ticketkoper ontving. Meer informatie vind je via deze link. Een terugbetaling aanvragen is onderhevig aan het Ministrieel Besluit terzake.

Je kan hen telefonisch contacteren via 070 345 345 (max 0,30€/min) of via deze link.